Minilening zonder bkr

Minilening zonder bkr? Als je geld leent, wordt dit geregistreerd bij het BKR. Zo weten kredietverstrekkers en banken dat je een lening hebt en voor welk bedrag dit is. Met deze BKR-registratie is het vaak wel mogelijk om een lening te krijgen. Maar heb je naast een BKR-registratie ook een codering? Dan wordt het al een stuk moeilijker. Wij leggen je uit hoe het werkt.

Het BKR is een Centraal Informatiesysteem voor kredieten. Wat voor lening je ook aangaat, dit wordt geregistreerd bij het BKR. Ook rood staan bij je bank of je creditcard valt hieronder. Met dit overzicht kunnen kredietverstrekkers inschatten of het nog verantwoord is om je een nieuwe lening te geven.

Veel mensen denken dat een BKR registratie iets negatiefs is. Dit hoeft zeker niet in alle gevallen zo te zijn. Als je geen betalingsachterstanden hebt is het juist een bewijs van financieel goed gedrag. Met alleen een BKR registratie is het vaak toch mogelijk een lening aan te gaan.

De kredietverstrekker berekent of je het totaal aan leningen wel kunt betalen. Als je een codering hebt wordt dit wel veel moeilijker. Veel kredietverstrekkers willen je, als je een codering hebt, niet accepteren. Vraag dan altijd eerst bij je huisbank of je daar een lening kunt krijgen. Je bank kent je financiële situatie namelijk het beste. Zij zijn misschien bereid om verder te gaan dan andere kredietverstrekkers.

Geregistreerde kredieten

Het BKR gebruikt de volgende afkortingen* voor het type krediet dat wordt geregistreerd:

SR – Schuldregeling
RO – Overige obligo’s
VK – Verzendhuiskrediet
HY – Hypothecair krediet
OA – Operational Autolease
AK – Aflopende kredietovereenkomst
RK – Doorlopende kredietovereenkomst
RN – Restschuld hypotheek na aanspraak op NHG
RH – Restschuld hypotheek zonder aanspraak op NHG

Meer informatie over doorlopend krediet