Fietser aangereden door auto

Fietser aangereden door auto? Hierdoor heeft u letsel opgelopen (pijn, klachten, botbreuk, verwondingen). Als gevolg van het letsel, maakt u extra kosten en loopt u inkomsten mis. U lijdt letselschade.
Als fietser heeft u bij een aanrijding met een motorvoertuig vrijwel altijd recht op schadevergoeding.

Als u letselschade lijdt terwijl u niet zelf (geheel) schuldig bent aan het verkeersongeval, dan kunt u de letselschade verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. In sommige gevallen is de veroorzaker van het verkeersongeval niet bekend. Als het verkeersongeval door een motorrijtuig is veroorzaakt, kan een beroep worden gedaan op het Waarborgfonds Motorverkeer.

Er zijn vele soorten schadevergoeding die u als slachtoffer van een verkeersongeval kan eisen. Denk bijvoorbeeld aan:

Inschakelen van huishoudelijke hulp
Inkomstenverlies
Reiskosten
Medische kosten
Smartengeld (morele schadevergoeding)