Bij welke instanties moet ik melden bij bedrijfsbeëindiging

Als eigenaar van een bedrijf heb je met verschillende partijen afspraken over je bedrijf. Je zult er dan ook voor moeten zorgen dat deze partijen op de hoogte worden gesteld van de bedrijfsbeëindiging. De volgende partijen moet je niet vergeten:

De Kamer van Koophandel. Je moet je uitschrijven bij het handelsregister. Dit kan door een formulier op te sturen of door langs te gaan bij de KvK waar je staat ingeschreven.

De KvK geeft je uitschrijving automatisch door aan de Belastingdienst, maar het is verstandig om dit te controleren.

Daarna kan er een afrekening plaatsvinden van de omzetbelasting, loonbelasting, vennootschapbelasting en de stakingswinst.

Bedrijfschappen en Productschappen. Stuur deze partijen een bevestiging van de uitschrijving uit het handelsregister.

Hoe beëindig ik een Vennootschap Onder Firma (VOF)?

Een VOF wordt in principe beëindigd door het bedrijf als rechtsvorm uit te schrijven bij de KvK. Een VOF wordt automatisch beëindigd zodra een van de vennoten overlijdt. Deze beëindiging kun je voorkomen door een regeling in het vennootschapcontract op te nemen.

Indien je een VOF wilt omzetten in een BV schrijf je de VOF eerst uit, en schrijft het bedrijf vervolgens als BV weer in. Voordat je dit doet moet je wel eerst de overige vennoten laten weten dat je uit de VOF wilt stappen of deze wilt omzetten.

Voor meer informatie check bedrijfsbeëindiging Huizen